En Uygun Sigortam
Trafik Sigortası
Karayolları Trafik Kanunu tarafından yaptırılması zorunlu bir araç sigortası çeşidi olan trafik sigortası, hem araç sahibinin menfaatini hem de trafikteki diğer sürücülerin maddi olarak korumasını amaçlayan iki araç sigorta türünden biri olma özelliğini taşıyor. Trafik sigortası, ruhsat devri işlemlerinin hemen sonrasında yaptırılması gereken, aksi taktirde trafikte aracın bağlanmasına dahi neden olabilen çok önemli bir detayı teşkil ediyor. Yasalar tarafından belirlenen teminat bedelleri, tüm sigorta şirketleri için aynı olarak değerlendiriliyor.
Uzman Ekip
Alanında uzman personellerimizle size en uygun olan sigortayı buluyoruz
Uygun Fiyat
Seçmiş olduğunuz sigorta tipine göre bütçene en uygun seçeneği sunuyoruz
Güvenilir Hizmet
Uzman kadromuz ile her konuda size desteğimizi esirgemiyoruz
Trafik Sigortasının Kapsamı Nedir?
Trafik Sigortası motorlu taşıtın kusurlu olarak üçüncü şahıslara verdiği zararları karşılayan sigorta türüdür. Trafik Sigortası tazminat ile maddi zararları ve kazanın sebep olduğu tedavi giderleri, zarar gören kişilerin sakat kalması veya hayatını kaybetmesi durumunda kazada zarar görenin kişinin desteğinden mahrum kalanlara ödeme yapar.
Trafik sigortası
İlk yardım hizmetleri
Tedaviler
Muayeneler
İlaçlar
Defin Masrafları
Otomobil, kamyon, motosiklet ve diğer karayolu taşıtları için yapılan zorunlu sigorta türüdür. Zorunlu Trafik Sigortası bir aracın kusurlu olarak üçüncü şahıslara verdiği zararları karşılamaktadır.
Trafik sigortası poliçe süresi 1 yıldır. 1 yılın sonunda poliçeyi yenilemek gerekir. Araç sahipleri zorunlu olan sigorta sözleşmesini bitim tarihi itibariyle yenilemekle yükümlüdür.
Zorunlu olarak yaptırılması gereken trafik sigortası yaptırılmazsa, araç sahibine bazı cezai yaptırımlar uygulanır. Araç sahibi ya para cezası alır ya da trafikten men edilir. Eğer trafik sigortasını yenilemeyen veya bu sigortayı yaptırmayan araç sahipleri trafikte yakalanırsa, bunun cezası trafikten men edilmektir.
Aracın kayıtlı olduğu il trafik sigortası primini etkiler. Sigorta şirketleri her bir araç grubu için kendi tarifelerini oluşturmaktadır. Bu tarifeye esas teşkil eden unsurlardan biride aracın kayıtlı olduğu şehirdir.
İlk defa trafik sigortası yaptıran kişilerin sigortaları hasarsızlık kademesini ifade eden tarife basamaklarından 4. kademeden başlatılır.
Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen trafik sigortası teminat limitleri, karşı tarafa verilen hasar durumunda ne kadar ödeneceğini belirler. Aracının cinsine ve hasarın maddi durumuna, sağlık, sakatlanma-ölüm şekilleri gibi faktörlere bağlı olarak hasar ödemeleri değişkenlik gösterir.
Hala Trafik Sigortasıyla İlgili Soruların Mı Var?
Bize bu numaradan ulaşabilirsin